ALACALAR ŞEHİT YENER ŞAHİN İLKOKULU TARİHÇESİ

12.04.2023 145

Kurumun Tarihi Gelişimi

Okulumuz 1992 yılında dere kenarında 5 sınıflı bir okul olarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.Zamanla okul binasının kullanılamaz olmasından dolayı ve öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak 1993 yılında Arpacılar Mahallesine yapılan iki katlı binaya taşınmıştır. 1998 yılında okulumuz ilköğretime çevrilip, 8 yıllık olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Aynı yıl içinde çevre mahallenin birleşmesiyle Alacalar belde olmuş ve okulumuz da beldenin tek 8 yıllık ilköğretim okulu olmuştur.

2001 yılında okulumuzun adı , mahallemizin şehidi olan Yener Şahin'in ismi verilerek Alacalar Şehit Yener Şahin İlköğretim okulu olarak değiştirilmiştir. Aynı yıl içerisinde okul binasının yeterli gelmemesi üzerine 2 sınıflı prefabrik bina yapılmıştır.

2003 yılında öğrenci sayısının artması sonucu yetersiz gelen okulumuza  3 derslikli ek bir prefabrik bina daha eklenmiştir.

2006 yılında öğrenci sayısının artması ve okul binaların yeterli gelmemesi üzerine 2 derslikli bir prefabrik bina daha eklenmiştir.

Mahallemizde bulunan 1-5 sınıfların kapanmaı ve burada bulunan öğrencilerin okulumuzda eğitim faaliyetlerine devam etmesine bağlı olarak öğrenci sayımızın artması ve prefabrik binaların yetersiz gelmesinden  dolayı 2007 yılında 12 derslikli bir binanın temeli atılmıştır.

2012 yılı Mart ayında 12 derslikli binanın yapımına başlanmış olup 2012 Ekim ayından eğitim öğretime açılmıştır.Günümüze okulumuz 1 anasınıfı olmak üzere 4 şube ve 99 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Adres:
ALACALAR MAH. ARPACILAR KÜME EVLERİ ŞEHİT YENER ŞAHİN İLKOKULU SİTESİ NO 1B İÇ KAPI NO 1 AYBASTI / ORDU